Pieni infopaketti pennunvaraukseen littyen!
Ensisijaisen tärkeää meille on löytää pennuille rakastavat loppuelämän kodit. Meillä ei ole koirillemme harrastuspakkoa. Pääasia, että koira saa elää perheessä aktiivista koiranelämää, jossa sen liikunnan ja tekemisentarve tyydytetään, sekä turkin hoidosta huolehditaan.
Etusijalla ovat myös ne kodit, jotka ovat valmiita lonkkakuvaamaan koiransa, heti sen täytettyä 1-vuoden. 
Huom! Pentuja ei voi meiltä varata pelkän värin perusteella. Se, minkä pennuista itselleen saa, selviää pentujen ollessa 5-7vk. Kun haluat varata meiltä pentua, huomioi se, että kasvattajat päättävät mikä pentu tulee teille pentueesta. Kasvattajat tuntevat pennut kaikista parhaiten ja osaavat näin valita juuri sen oikean yksilön perheeseen. Pentu valitaan ostajan toiveiden mukaisesti (esim. kotikoira vai harrastuskoira). Väri ei ole kärkipäässä, kun mietimme mikä pentu menee mihinkin kotiin, mutta toki väritoive kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan.

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla,
kerro ainakin seuraavat asiat:
1. Aiemmat koirakokemukset
2. Miksi juuri cockeri
3. Asuinpaikka ja asuinmuoto
4.Oletko tutustunut cockeriin rotuna etukäteen, esimerkiksi cockespanielit RY sivut
5. Oletko miettinyt miten hoidat koirasi turkin
ja tiedät, että koiraasi pitää käyttää trimmaajalla 2-4kk välein.
Koiran turkin voi pitää myös lyhyessä turkissa, pääasia on että turkki hoidetaan. Vaikka turkin ottaisi lyhyeksi, trimmausväli on silti sama, sillä esimerkiksi tassukarvat kasvavat todella nopeasti.
Halumme myös painottaa, että vaikka kokkerin ottaisi vain seurakoiraksi, se tarvitsee tarpeeksi aktivointia ja tekemistä.
Sekä myös selkät rajat ja tapakoulutusta.

Huom! Pennut tullaan myymään 1300 euron hintaan, josta palautetaan ostajalle 100euroa, kun koiran on käyttänyt lonkkakuvissa sen täytettyään 1-vuoden, kuitenkin ennen 2-vuoden ikää. Cockerspanieleiden lonkkaterveys on meille hyvin tärkeä asia, ja haluamme laajemmin tietoa kasvattiemme lonkkaterveydestä. Mitä useampi käyttää koiransa kuvissa, sitä paremmin me kasvattajat voimme yrittää kasvattaa teillle terveitä ja hyvinvoivia koiria. Jokaisen koiran tulos on yhtä tärkeä, käytettiin sitä jalostukseen tai ei.

Pennun varaus toimii meillä seuraavalla tavalla.
Ensin olemme olleet yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Osa kiinnostuneista haluaa tehdä alustavan varauksen jo ennen pentujen syntymää. Tämä varaus ei vielä ole sitova, vaan tarkoittaa enemmänkin sitä, että ostaja on varma päätöksestään haluta varata juuri tästä pentueesta pentu.
Kun pennut ovat syntyneet, ilmoitamme siitä yleensä meidän FB-sivuillamme. Sivun nimi on Kennel Allway's Cockerspanielit - Uutiset.
Siinä vaiheessa pennuista kiinnostuneet ja alustavan varauksen tehneet voivat ottaa uudelleen yhteyttä ja ilmoittaa että ovat vielä kiinnostuneita pennusta.
Kun pennut ovat noin kahden viikon ikäisiä, peritään pennuista varausmaksu. Odotamme aina sen pari viikkoa ennen varausrahan ottamista, sillä haluamme nähdä selviävätkö kaikki pennut niiden ensimmäisistä elinviikoistaan.
 Sitä ennen olemme laittaneet pennuista kiinnostuneille / alustavan varauksen tehneille nähtäväksi videonpätkää pennuista ja myös kuvia. Pentuja ei ole välttämätöntä tulla katsomaan ennen luovutushetkeä. Mikäli siinä vaiheessa kun pentuja tullaan katsomaan (tai ostohetkellä, jos pentuja ei ole käyty katsomassa etukäteen) pentu ei olekaan luvatunlainen, tai muuten vain ostajan mieleen, kauppa voidaan perua ja varausraha palautetaan pennun varanneelle henkilölle. Kasvatamme toiminimellä ja pennuista maksetaan ALV.
 

Tämä pentue on alustavasti varattu!
FI&RU&EE&BY&RKF MVA

Allway's Surprise
x
EE&LT&LV JMVA
Goldbirds True Friendship

Susu synnytti 5.toukokuuta 7 pentua, jotka kaikki ovat tällä hetkellä varattuja.
Pennut ovat luovutusiässä 28. kesäkuuta alkaen

Sususta on kuva-albumi facebookissa. Pääset sinne TÄMÄN linkin kautta

Luonteeltaan Susu on hyvin iloinen, leikkisä, positiivinen ja tottelevainen. Se on kokkerimaiseen tapaan myös hyvin ihmisrakas koira. Sen lempipuuhaa on pehmolelujen kantaminen ja ulkona oleminen. Susu jaksaa ulkoilla meidän aidatulla takapihalla vaikka koko päivän, tarkkaillen ohikulkevia ihmisiä ja koiria.
Susu on luonteeltaan rauhallinen sisällä kotona ja harrastuksiin lähdettäessä riittää virtaa ja toiminnanhalua vaikka muille jakaa. Susulla ei ole levottomia piirteitä, eikä taipumusta piippaamiseen tai muuhun sellaiseen. Susulla on erinomainen keskittymiskyky ja se oppii nopeasti. Ruuhkaisemmillakin koulutuskentillä Susu keskittyy 100% ohjaajansa kanssa tekemiseen, eikä välitä ulkopuolisesta hälinästä mitään.
Se noutaa damia, linnunsiipeä ja lintua vedestä ja maalta. Susu on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet. Vaikka Susulta riistaviettiä löytyykin, ja se tykkää käyttää nenäänsä, on se ollut aina helposti hallittavissa vapaana. Susu ei ole koskaan karannut ja pysyy myös metsälenkeillä aina näköpiirissä.  Sillä on juuri oikeassa suhteessa riistaviettiä ja miellyttämisenhalua, mikä tekee siitä helposti ohjattavan ja koulutettavan.
Susun kanssa on matkusteltu eri maissa näyttelyissä ja valionarvoja on kertynytkin jo kivasti. Sillä on myös kaksi CACIB:ia. Susu on erinomainen matkustaja ja on kotonaan niin ulkomailla hotelleissa, busseissa, vilkkaissa kaupungeissa ja autossa.
Susun emä on Wendi (C.I.B FI&FU&RKF MVA FI JVA Allway's Wendi The Witch), jota käytettiin aikanaan käytännön metsästyksessä. Myös Wendin siskoa Senniä käytetään metsästykseen. Wendi läpäisi taipparit nuorena narttuna heti ensi yrittämällä ja siitä tuli Suomen jäljestämisvalio viidellä kokeella. Wendi onkin jättänyt jälkeläisiinsä vahvasti omia vahvuuksiaan, kuten nopea oppimiskyky, hyvä keskittymiskyky ja palava halu tehdä töitä ihmisen kanssa. 
Pidämme myös erittäin tärkeänä, ettei kokkerin aktiivisuus mene kuitenkaan ylilevottomuuden puolelle ja tällaisia koiria emme koskaan käytä jalostukseen.

Susulla on erinomainen turkinlaatu. Karvaa on niukahkosti, ja se on erittäin hyvän laatuista. Takkuja ei juuri synny, kun säännöllisestä trimmauksesta ja turkinhoidosta pitää huolta.
Susulla on C/B lonkat ja terveet silmät.

Uros jolla Susu on astutettu on Goldbird's True Friendship "Guido". Se on erittäin kaunis, tyylikäs ja ryhdikäs nuori uros. Se on Viron ja Liettuan juniorimuotovalio ja SERT suomesta. Guidolla on A/A lonkat ja terveet silmät. Guido on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet.
Luonteeltaan Guido on ihmisläheinen ja kaikkeen innokkaasti osallistuva kuitenkaan liikaa hössöttämättä. Se kuuntelee ohjeet/ohjauksen, tulee erinomaisesti toimeen laumassa toisten koirien kanssa. Guido on myös erinomainen jälkityöskentelijä ja ensi kesänä olisikin tarkoitus osallistua mejä kokeisiin. Taipparit meni läpi ensi yrittämällä alle vuosikkaana.

Jos tuleva pentue kiinnostaa, ota yhteyttä!
Kodeilta vaadimme kiinnostusta ja sitoutumista turkinhoitoon.
Alla kuvissa ensin kuva Sususta ja loput Guidosta :)


Pennut ovat syntyneet 11.5.2019!
Vapaana blueroan urospentu
Pennut ovat valmiita muuttamaan omiin koteihinsa 5.heinäkuuta lähtien
Pennuilta odotamme erityisesti hyviä käyttöominaisuuksia esimerkiksi mejä harrastukseen tai metsälle! Pentueesta löytyy varmasti myös kaveri muunlaiseenkin harrastamiseen. Sitähän kokkeri on parhaimmillaan: Rotu, joka soveltuu monipuolisesti erilaisiin harrastuksiin, on tasapainoinen perhekoira ja aina innokas lenkkeilijä. Joka on kaikessa touhuamisessa mukana täydellä sydämmellä, oli se sitten esimerkiksi sienimetsässä samoilua tai tavoitteellisempaa harrastamista.
 

Noksu (Allway's X-Files) on aktiivinen, iloinen ja kiltti cockerinarttu. Noksu tykkää metsälenkeistä ja touhuamisesta ihmisten kanssa. Noksu oppii nopeasti uusia asioita. Noksu myös ui ja noutaa vedestä. Metsässä meinaa välillä metsän tuoksut viedä mennessään, mutta Noksu pysyy kuitenkin hallinnassa metsällä tapakoulutuksen ansiosta. Noksu rakastaa metsässä juoksemista ja ihmisen kanssa touhuamista (oli se sitten mitä yhteystä puuhaa tahansa). Noksu on koirasosiaalinen, reipas, avoin ja lapsirakas koira.
Noksun emä on Wendi (C.I.B FI&FU&RKF MVA FI JVA Allway's Wendi The Witch), jota käytettiin aikanaan käytännön metsästyksessä. Myös Wendin siskoa Senniä käytetään metsästykseen. Wendi läpäisi taipparit nuorena narttuna heti ensi yrittämällä ja siitä tuli Suomen jäljestämisvalio viidellä kokeella. Wendi onkin jättänyt jälkeläisiinsä vahvasti omia vahvuuksiaan, kuten nopea oppimiskyky, hyvä keskittymiskyky ja palava halu tehdä töitä ihmisen kanssa.  
Noksun isä Vili (Ten Grade's Shervood Manolito) on pelastuskoiraliiton virallinen pelastuskoira.
Pidämme myös erittäin tärkeänä, ettei kokkerin aktiivisuus mene kuitenkaan ylilevottomuuden puolelle ja tällaisia koiria emme koskaan käytä jalostukseen.

Noksu on myös Smart Dog- pentutestattu, kuten myös emänsä ja isänsäkin. Noksun laajan raportin löydät facebookista, Noksun KUVA ALBUMISTA.
Tässä on 
linkki myös Wendin raporttiin.
Kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa raportit, sillä niistä saa hyvin laajan luonnekuvauksen Noksun luonteesta.

Noksulla on erinomainen, mahan alta niukahko, turkinlaatu. Mutta kokkeri on tietenkin trimmattava rotu, joten turkki vaatii rodunomaista hoitoa, oli turkki kuinka hyvänlaatuista tahansa. Tämä pitää ymmärtää, kun haaveilee kokkerista :)
Noksulla on A/C lonkat ja terveeksi tutkitut silmät. Näyttelyistä Noksulla on vara-Sert.

Aksu (FI&EE MVA FI JVA Sugarvalley Midnight Aquarius) on ystävällinen, leikkisä ja iloinen uros. Sillä on vahva riistavietti. Aksua on käytetty haavakko hirven jäljestyksessä ja se on myös Suomen jäljestämisvalio. Aksu on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet (SPA1) ja se on myös Suomen ja Viron muotovalio. Aksulla on kova tahto tehdä töitä ja se keskittyykin työtehtäväänsä aina 100%. Aksulla on A/A lonkat ja terveeksi tutkitut silmät.
 


Kuvassa Aksu ja Noksu (Kuva: Tanja Tienhaara)

Oton ja Eliisen pennut ovat syntyneet äitienpäivänä 12.5!

Luovutus 12.7.2019 alkaen

Pennut ovat alustavasti kaikki varattu! 

Mikäli varauksia peruuntuu, ilmoitamme asiasta FB sivuillamme:

Kennel Allway's Cockerspanielit -Uutiset.

Pentueen isä on Otto (C.I.B EE&LV&BY MVA BYV-17 LVV-18 Ten Grade's Exact Online).
Otolla on A/A lonkat ja terveet silmät mutta ylimääräisiä harmittomia ripsiä löytyi
(Distichiasis).Silmän sarveiskalvolla "uivat" distichiasis ripset eivät yleensä aiheuta oireita tai vaivaa koiraa, eikä niille tarvitse tehdä mitään. 

Otto on jo kokenut kävijä näyttelyissä aina ulkomaita myöten. Oton pisin reissu tähän mennessä on Puolaan Euroopan voittajanäyttelyyn, jonne me matkustimme lentokoneella. Otto oli tuttuun tapaansa reipas matkustaja, eikä edes suurkaupungin hälinä häirinnyt Ottoa. Päin vastoin: olimme reissussa hieman pidempään, jotta samalla saimme tutustua kaupunkiin. Otto nautti suunnattomasti joka päiväisistä lenkeistä suurkaupungin puistossa, jossa vilisi vapaana juoksevia koiria ja ystävällisiä ihmisiä. Näyttely oli kaksipäiväinen ja toisena päivänä kotiin tuomisina oli koko potti... Otto oli komeasti rotunsa paras!! Otto onkin nuoresta iästään huolimatta monen maan valio ja kansainvälinen muotovalio. Muutama voittajatittelikin on kertynyt 

Luonteeltaan Otto on rauhallinen, kiltti ja tottelevainen. Otto ei ole haukkuherkkä eikä hauku pihamme ohikulkevalle liikenteelle tai lenkkeilijöille. Otto tulee hyvin toimeen laumassa urosten ja narttujen kanssa. Otto on sellainen tämän perheen alfa uros ja samalla mamman mussukka. Otto on aina ollut luonteeltaan helppo koira. Luonteessa ei ole ollenkaan ylilevottomuutta tai taipumuksia esimerkiksi piippaamiseen. Miinus puolena voisin sanoa sen, että Otto tulee hieman huonovointiseksi autossa ja kuolaa. Siitä huolimatta Otto matkustaa autossa rauhallisesti ja kiltisti.

Emä on Northworth Rose Rules, "Eliise". Eliisellä on A/A lonkat ja terveet silmät (Distichiasis: todettu). Eliise on luonteeltaan kiltti, lapsiystävällinen, sosiaalinen, aktiivinen ja leikkisä narttu. Eliise osaa myös rauhoittumisen taidon ja sisällä ei turhaa hökelletä.  Pihalla ja harrastuksissa sitten energiaa ja intoa riittää. 

Eliisellä on aina ollut hieman niukka turkki, joten näyttelyissä emme ole vielä kovin montaa kertaa käyneet. Siitä huolimatta Eliisellä on jo kaksi sertiä näyttelyissä ja näin ollen se tarvitsee enää yhden sertin valioituakseen. Ainakin turkki on helppo hoitoinen, kun sitä ei ole niin suurta määrää. Eliise on läpäissyt myös spanieleiden taipumuskokeet ja vesinoudon se suoritti hienosti ihan oikealla linnulla. 

Sekä isän että emän kuvia löytyy facebookista. Linkit alla:

Oton kuva-albumi

Eliisen kuva-albumi

kuvassa ylhäällä: Otto ja Eliise

Lila on astutettu!
Pentujen odotetaan syntyvän kesäkuun viimeisellä viikolla
Sijoitustyttömme Lila (EE JMVA Allway's Voodoo Trick) on astutettu. Lila asustelee Orimattilassa ystävämme Leilan ja hänen mopsilaumansa kanssa. Lila tulee hyvin toimeen laumassa ja on koirasosiaalinen. Luonteeltaan Lila on todella kiltti, hyvin tottelevainen, rauhallinen ja iloinen. Sillä ei ole mitään taipumusta ylivilkkauteen tai piippaamiseen. Pihalla ollessaan sen lempipuuhaa on tarkkailla aidan takana tapahtuvaa elämää ja tarkkailla lintuja. Lila ei kuitenkaan hauku ollenkaan tarkkaillessaan ympäristöään.  Yksi Lilan lempipuuhista pihalla on kuoppien kaivaminen (omistajien iloksi, hehe). Lila on matkustellut jonkin verran näyttelyissä ulkomaita myöten ja onkin erittäin helppo matkakaveri. Lila on Viron juniorimuotovalio ja sillä on suomesta SERT ja VSP. Lilalla on C/C lonkat, minkä olemme ottaneet huomioon urosvalinnassa ja Lilalla on terveet silmät.

Lila on astutettu ihastuttavalla ranskantuonti uroksella Kaapolla (FI MVA Lemon Of Merrily).
Omistaja Riikka kuvailee Kaapoa seuraavasti:
"Rauhallinen, herkkä ja hellyydenkipeä koira, joka tulee hyvin kaikkien koirien kanssa toimeen. Ulkona metsässä taas hyvin innokas ja riistaviettinen kaveri. Kaapo on todella helppo uros."
Kaapolla on A/A lonkat ja terveet silmät. Se on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet (SPA1).
Kaapo on pärjännyt tosi hienosti näyttelyissä ja onkin Suomen muotovalio.


Kaksi kuvaa alla ovat Kaaposta (Kuvat: Riikka Komonen)


 
  
Kuvat alla: Lila
         
 

  

Sirkku (Allway's Circus Trick) astutetaan seuraavaan juoksuun.
Sirkun juoksut voivat alkaa milloin vain ja odotimme niitä jo alkavaksi alkuvuonna.
Ilmoitamme heti, kun juoksut alkavat.

Sirkkua ei voi kuvailla kun sanoilla, maailman kiltein ja hyväntahtoisin koira. Sirkku on lempeä, rakastava, kiltti ja leikkisä koira. Se rakastaa lapsia, ihmisiä ja muita koiria.  Näyttelyissä Sirkulla on mennyt nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti! Kolme näyttelyä ja 2x VSP SERT!
Huonona puolena voisi sanoa, että Sirkkulla saisi olla vahvempi riistavietti. Sirkku kyllä noutaa riistaa kuivalta maalta, mutta uimaan riistan perässä Sirkku ei innostu. Sirkku tykkää kuitenkin uimisesta muuten vain.
Sirkulla on erinomainen turkinlaatu. Mutta kokkeri on tietenkin trimmattava rotu, joten turkki vaatii rodunomaista hoitoa, oli turkki kuinka hyvänlaatuista tahansa. Tämä pitää ymmärtää, kun haaveilee kokkerista :)
Tämän linkin(KLIKKAA) kautta pääset katsomaan Sirkun kuvia :)
Sirkulla on B/B lonkat ja terveeksi tutkitut silmät. Silmistä löytyi muutama ylimääräinen ripsi,jotka eivät haittaa Sirkun elämää.

Sirkku astutetaan ihanalla Svigillä, Ten Grade's Seven Eleven. Pennuista odotetaan syntyvän punaisia väriltään, eli saman värisiä kuin vanhempansa.Tässä on Svingin omistajan Jaanan kuvaus luonteesta:
"Svingi on todella iloinen, leikkisä ja helposti motivoitavissa oleva cockeri, joka rakastaa tehdä töitä ihmisen kanssa. Svingi on aina valmis leikkiin lasten kanssa ja tulee ongelmitta toimeen kotimme muiden koirien kanssa. Svingi noutaa mielellään, sekä maalta, että vedestä ja sillä on vahva riistavietti. Svingi läpäisi taipumuskokeet ensimmäisellä yrittämällä vuoden ikäisenä. Svingi on tarkka jäljestäjä ja kokeisiin olisikin tarkoitus suunnata ensi vuonna. " Jaana Riekki
Svingi on läpäissyt spanieliden taipimuskokeet.
Näytteelyistä Svingillä on vara - Sert
Svingin kuvat löydät täältä (KLIKKAA)
Svingillä on A/A lonkat ja terveet silmät. Silmistä on löytynyt ylimääräisiä ripsiä eli Distichias.