Pieni infopaketti pennunvaraukseen littyen!
Ensisijaisen tärkeää meille on löytää pennuille rakastavat loppuelämän kodit. Meillä ei ole koirillemme harrastuspakkoa. Pääasia, että koira saa elää perheessä aktiivista koiranelämää, jossa sen liikunnan ja tekemisentarve tyydytetään, sekä turkin hoidosta huolehditaan.
Etusijalla ovat myös ne kodit, jotka ovat valmiita lonkkakuvaamaan koiransa, heti sen täytettyä 1-vuoden. 
Huom! Pentuja ei voi meiltä varata pelkän värin perusteella. Se, minkä pennuista itselleen saa, selviää pentujen ollessa 5-7vk. Kun haluat varata meiltä pentua, huomioi se, että kasvattajat päättävät mikä pentu tulee teille pentueesta. Kasvattajat tuntevat pennut kaikista parhaiten ja osaavat näin valita juuri sen oikean yksilön perheeseen. Pentu valitaan ostajan toiveiden mukaisesti (esim. kotikoira vai harrastuskoira). Väri ei ole kärkipäässä, kun mietimme mikä pentu menee mihinkin kotiin, mutta toki väritoive kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan.

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla,
kerro ainakin seuraavat asiat:
1. Aiemmat koirakokemukset
2. Miksi juuri cockeri
3. Asuinpaikka ja asuinmuoto
4.Oletko tutustunut cockeriin rotuna etukäteen, esimerkiksi cockespanielit RY sivut
5. Oletko miettinyt miten hoidat koirasi turkin
ja tiedät, että koiraasi pitää käyttää trimmaajalla 2-4kk välein.
Koiran turkin voi pitää myös lyhyessä turkissa, pääasia on että turkki hoidetaan. Vaikka turkin ottaisi lyhyeksi, trimmausväli on silti sama, sillä esimerkiksi tassukarvat kasvavat todella nopeasti.
Halumme myös painottaa, että vaikka kokkerin ottaisi vain seurakoiraksi, se tarvitsee tarpeeksi aktivointia ja tekemistä.
Sekä myös selkät rajat ja tapakoulutusta.

Huom! Jotkut pentueistamme myydään lonkkakuvausehdolla. Tässä tapauksessa ostajalle palautetaan osa myyntihinnasta (esim. 80-100euroa, sopimuksen mukaan), kun koiransa käyttää lonkkakuvissa sen ollessa vähintään 1-vuotias. Cockerspanieleiden lonkkaterveys on meille hyvin tärkeä asia, ja haluamme laajemmin tietoa kasvattiemme lonkkaterveydestä. Mitä useampi käyttää koiransa kuvissa, sitä paremmin me kasvattajat voimme yrittää kasvattaa teillle terveitä ja hyvinvoivia koiria. Jokaisen koiran tulos on yhtä tärkeä, käytettiin sitä jalostukseen tai ei.  

Pennun varaus toimii meillä seuraavalla tavalla.
Ensin olemme olleet yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Osa kiinnostuneista haluaa tehdä alustavan varauksen jo ennen pentujen syntymää. Tämä varaus ei vielä ole sitova, vaan tarkoittaa enemmänkin sitä, että ostaja on varma päätöksestään haluta varata juuri tästä pentueesta pentu.
Kun pennut ovat syntyneet, ilmoitamme siitä yleensä meidän FB-sivuillamme. Sivun nimi on Kennel Allway's Cockerspanielit - Uutiset.
Siinä vaiheessa pennuista kiinnostuneet ja alustavan varauksen tehneet voivat ottaa uudelleen yhteyttä ja ilmoittaa että ovat vielä kiinnostuneita pennusta.
Kun pennut ovat noin kahden-neljän viikon ikäisiä, peritään pennuista varausmaksu. Odotamme aina sen pari viikkoa ennen varausrahan ottamista, sillä haluamme nähdä selviävätkö kaikki pennut niiden ensimmäisistä elinviikoistaan.
 Sitä ennen olemme laittaneet pennuista kiinnostuneille / alustavan varauksen tehneille nähtäväksi videonpätkää pennuista ja myös kuvia. Pentuja ei ole välttämätöntä tulla katsomaan ennen luovutushetkeä. Mikäli siinä vaiheessa kun pentuja tullaan katsomaan (tai ostohetkellä, jos pentuja ei ole käyty katsomassa etukäteen) pentu ei olekaan luvatunlainen, tai muuten vain ostajan mieleen, kauppa voidaan perua ja varausraha palautetaan pennun varanneelle henkilölle. Kasvatamme toiminimellä ja pennuista maksetaan ALV.
 

Noksulle suunnitteilla pentue syksy/alkutalvi 2019

Noksu (Allway's X-Files) on aktiivinen, iloinen ja kiltti cockerinarttu. Noksu tykkää metsälenkeistä ja touhuamisesta ihmisten kanssa. Noksu oppii nopeasti uusia asioita. Noksu myös ui ja noutaa vedestä. Noksu rakastaa metsässä juoksemista ja ihmisen kanssa touhuamista (oli se sitten mitä yhteystä puuhaa tahansa). Noksu on koirasosiaalinen, reipas, avoin ja lapsirakas koira. Pidämme myös erittäin tärkeänä, ettei kokkerin aktiivisuus mene kuitenkaan ylilevottomuuden puolelle ja tällaisia koiria emme koskaan käytä jalostukseen.

Pennuilta odotamme erityisesti hyviä käyttöominaisuuksia esimerkiksi mejä harrastukseen tai metsälle! Pentueesta löytyy varmasti myös kaveri muunlaiseenkin harrastamiseen. Sitähän kokkeri on parhaimmillaan: Rotu, joka soveltuu monipuolisesti erilaisiin harrastuksiin, on tasapainoinen perhekoira ja aina innokas lenkkeilijä. Joka on kaikessa touhuamisessa mukana täydellä sydämmellä, oli se sitten esimerkiksi sienimetsässä samoilua tai tavoitteellisempaa harrastamista.

Noksun emä on Wendi (C.I.B FI&FU&RKF MVA FI JVA Allway's Wendi The Witch (VIDEO)), jota käytettiin aikanaan käytännön metsästyksessä. Myös Wendin siskoa Senniä käytetään metsästykseen. Wendi läpäisi taipparit nuorena narttuna heti ensi yrittämällä ja siitä tuli Suomen jäljestämisvalio viidellä kokeella. Wendi onkin jättänyt jälkeläisiinsä vahvasti omia vahvuuksiaan, kuten nopea oppimiskyky, hyvä keskittymiskyky ja palava halu tehdä töitä ihmisen kanssa.  Noksun isä Vili (Ten Grade's Shervood Manolito) on pelastuskoiraliiton virallinen pelastuskoira. Noksun sisko Vanja saavutti hiljattain myös pelastuskoiraliiton virallisen pelastuskoiran arvon!

Noksulla on C/A lonkat ja terveeksi tutkitut silmät. Näyttelyistä vara-SERT. Noksu on SmartDog-pentutestattu ja koko raportin voit lukea facebookista tämän linkin kautta. (myös kuvia)

Noksu on tarkoitus astuttaa kirjavalla uroksella. Lisätiedot viimeistään astutuksen tapahduttua.


Kuvassa yllä: Noksu pentuna

Alla kuvassa Noksu siskonsa Vanjan kanssa

Pululle suunnitteilla pentue syksy/alkutalvi2019!
Pululla (Allway's Pulp Fiction) on B/A lonkat ja silmätarkastus vielä edessä. Pulun pentuesisaruksia on myös lonkkakuvattu aktiivisesti ja tulokset tähän mennessä 3x A/A ja 1x C/C lonkat. Näyttelyistä Pululla on 1 SERT.
Pulu on iloinen ja aina innokas oppimaan uutta. Pulu on kokkerimaiseen tapaan sosiaalinen ja aktiivinen mutta osaa myös rauhoittumisen tärkeän taidon. Pidimme itsellämme myös Pulun siskon Pipsan. Molemmat ovat hyvin ihmis -ja lapsirakkaita, hellyyttäviä ja persoonallisia narttuja.
Pulu on läpäpäissyt tänä kesänä kokkereiden taipumuskokeet ja ne meni läpi melko vähällä harjoittelulla. Hakutyöskentelyyn saa tulla vielä lisää varmuutta, sillä Pulu tukeutuu haussa välillä ohjaajaan katsekontaktin hakemisella useasti kesken haun. Mutta tämä on nuorelta koiralta vielä ymmärrettävää, sillä harjoitteluakin olisi saanut olla enemmän ennen kokeeseen menoa.  Taipumuskokeissa se sai palkinnon kokeen parhaasta vesinoutosuorituksesta. Pulu noutaa vedestä innokkaasti ja rohkeasti.
Pululla on hyvä riistavietti ja se noutaa myös riistaa. Pulu on helposti hallittavissa irti pidettäessä.
Pululla on hyvä turkinlaatu ja sitä on sopiva määrä. Vaikka turkki on väriltään musta, sitä ei ole liian runsaasti ja se on oikean laatuista. Esimerkkinä voin kertoa kun taipparipäivän jälkeen rupesimme katsomaan onko turkkiin tarttunut risuja / tullut takkuja. Turkki oli harjattu läpi muutamassa minuutissa ja kestää siis metsässä rypemisen, kuten kokkerin turkin kuuluukin! Toki pitää aina muistaa, että kokkeri on trimmattava rotu ja vaatii trimmauksen 4-6 kertaa vuodessa. Turkkia myös pestään, harjataan ja kuollutta karvaa poistetaan muutamia kertoja kuukaudessa, jotta irtokarvan saa pois ja takkukierre ei pääse syntymään.
Pulu on tarkoitus astuttaa yksivärisellä uroksella. Lisää tietoa viimeistään astutuksen tapahduttua.Kaikki pennut ovat varattu!
Taru (Allway's Trick Me) on astutettu komealla Tagella (Merry Cocktails Up-And-Coming).
Pentujen odotetaan syntyvän elokuun toisella viikolla.

Taru on A/A lonkkainen ja silmät on tutkittu terveeksi. Näyttelyissä tuloksena PN-4 eli parasnarttu 4.

Luonteeltaan Taru on avoin, tottelevainen, iloinen, sosiaalinen kaikkien kaveri. Taru osaa myös olla rauhallinen eikä missään nimessä yliaktiivinen tai liian vilkas, eikä sillä esiinny piippaamista. Taru rakastaa ihmisiä ja olla rapsuteltavana, vaikka loputtomiin. Taru tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa. Taru tykkää makoilla sohvalla kainalossa, mutta myös leikkiä ja riehua pihalla ja nauttii pitkistä kävelylenkeistä. Taru tykkää myös "jutella" ihmisille, ääntelemällä mitä kummallisemmilla äänillä.
Taru on ollut (emonsa Dooriksen tapaan), hyvin helppo tapakouluttaa, ja muutenkin pennusta pitäen helppo tapaus. Taru sopeutuu uusiin tilanteisiin ja asioihin mutkattomasti. Tarun sisarukset Tuuma ja Pontso ovat myös luonteeltaan hyvin Tarun kaltaisia, sosiaalisia ja iloisia kokkereita.
Taru oppi sisäsiitiksi hyvin nuorena ollen jo 6kk iässä täysin sisäsiisti.  Tarun turkki on aina ollut niukka ja hyvin helppo hoitoinen. Säännöllistä harjaamista, pesua ja trimmausta turkki tietysti vaatii. Turkinhoito välit ovat kuitenkin hieman pidemmät, kuin muilla perheemme koirilla. Tarusta on nähtävillä paljon videomateriaalia ihan pennusta pitäen YOUTUBESTA. Myös Tarun emästä Dooriksesta löytyy videoita (Tässä Dooris pentujensa Tarun, Tuuman ja Pontson kanssa).

Tagella on A/A lonkat ja terveeksi tutkitut silmät (Distichiasis, ylimääräisiä ripsiä, todettu).
Näyttelyistä Tagella on kolme sertiä. Luonteeltaan se on iloinen ja kiltti, rodunomainen cockerspanieli. Tässä linkki Tagen omille sivuille.

Jos kiinnostuit, helpoiten saat yhteyttä lähettämällä sähköpostia meille (kennel.allways@luukku.com)
Etusijalla lonkkakuvaukseen sitoutuvat perheet.

Liikunnallisuus, aiempi koirakokemus ja rotuun perehtyminen on plussaa. Pennuille ei ole harrastuspakkoa vaan pääasia on osaava hyvä koti. Pentuaikaan on hyvä olla valmis uhraamaan omaa aikaa ja vaivaa (sosiaalistaminen, tapakoulutus, käsittelyyn totuttaminen, eri asioihin tutustuttaminen yms. )


Ensimmäisessä kuvassa Taru , toisessa Taru pentuna isänsä Thomaksen ja emäsä Dooriksen välissä istumassa.
Alla kuvassa Taru pentuna

  

Sirkku (Allway's Circus Trick) astutetaan seuraavaan juoksuun.
Ilmoitamme, kun juoksut alkavat.

Sirkkua ei voi kuvailla kun sanoilla, maailman kiltein ja hyväntahtoisin koira. Sirkku on lempeä, rakastava, kiltti ja leikkisä koira. Se rakastaa lapsia, ihmisiä ja muita koiria.  Näyttelyissä Sirkulla on mennyt nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti! Kolme näyttelyä ja 2x VSP SERT!
Huonona puolena voisi sanoa, että Sirkkulla saisi olla vahvempi riistavietti. Sirkku kyllä noutaa riistaa kuivalta maalta, mutta uimaan riistan perässä Sirkku ei innostu. Sirkku tykkää kuitenkin uimisesta muuten vain.
Sirkulla on erinomainen turkinlaatu. Mutta kokkeri on tietenkin trimmattava rotu, joten turkki vaatii rodunomaista hoitoa, oli turkki kuinka hyvänlaatuista tahansa. Tämä pitää ymmärtää, kun haaveilee kokkerista :)
Tämän linkin(KLIKKAA) kautta pääset katsomaan Sirkun kuvia :)
Sirkulla on B/B lonkat ja terveeksi tutkitut silmät. Silmistä löytyi muutama ylimääräinen ripsi,jotka eivät haittaa Sirkun elämää.

Sirkku astutetaan ihanalla Svigillä, Ten Grade's Seven Eleven. Pennuista odotetaan syntyvän punaisia väriltään, eli saman värisiä kuin vanhempansa.Tässä on Svingin omistajan Jaanan kuvaus luonteesta:
"Svingi on todella iloinen, leikkisä ja helposti motivoitavissa oleva cockeri, joka rakastaa tehdä töitä ihmisen kanssa. Svingi on aina valmis leikkiin lasten kanssa ja tulee ongelmitta toimeen kotimme muiden koirien kanssa. Svingi noutaa mielellään, sekä maalta, että vedestä ja sillä on vahva riistavietti. Svingi läpäisi taipumuskokeet ensimmäisellä yrittämällä vuoden ikäisenä. Svingi on tarkka jäljestäjä ja kokeisiin olisikin tarkoitus suunnata ensi vuonna. " Jaana Riekki
Svingi on läpäissyt spanieliden taipimuskokeet.
Näytteelyistä Svingillä on vara - Sert
Svingin kuvat löydät täältä (KLIKKAA)
Svingillä on A/A lonkat ja terveet silmät. Silmistä on löytynyt ylimääräisiä ripsiä eli Distichias.