Pieni infopaketti pennunvaraukseen littyen!
Ensisijaisen tärkeää meille on löytää pennuille rakastavat loppuelämän kodit. Meillä ei ole koirillemme harrastuspakkoa. Pääasia, että koira saa elää perheessä aktiivista koiranelämää, jossa sen liikunnan ja tekemisentarve tyydytetään, sekä turkin hoidosta huolehditaan. Kokkeri pitää tapakasvattaa ja sille pitää opettaa oikean ja väärän ero.

Etusijalla ovat myös ne kodit, jotka ovat valmiita lonkkakuvaamaan koiransa, heti sen täytettyä 1-vuoden. 
Huom! Pentuja ei voi meiltä varata pelkän värin perusteella. Se, minkä pennuista itselleen saa, selviää pentujen ollessa 5-7vk. Kun haluat varata meiltä pentua, huomioi se, että kasvattajat päättävät mikä pentu tulee teille pentueesta. Kasvattajat tuntevat pennut kaikista parhaiten ja osaavat näin valita juuri sen oikean yksilön perheeseen. Pentu valitaan ostajan toiveiden mukaisesti (esim. kotikoira vai harrastuskoira). Väri ei ole kärkipäässä, kun mietimme mikä pentu menee mihinkin kotiin, mutta toki väritoive kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan. Mikäli haluaa vain tietyn värisen pennun, kannattaa olla valmis odottamaan sitä oikeaa yksilöä hieman pidempään.

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla,
kerro ainakin seuraavat asiat:
1. Aiemmat koirakokemukset
2. Miksi juuri cockeri
3. Asuinpaikka ja asuinmuoto
4.Oletko tutustunut cockeriin rotuna etukäteen, esimerkiksi cockespanielit RY sivut
5. Oletko miettinyt miten hoidat koirasi turkin
ja tiedät, että koiraasi pitää käyttää trimmaajalla 2-4kk välein.
Koiran turkin voi pitää myös lyhyessä turkissa, pääasia on että turkki hoidetaan. Vaikka turkin ottaisi lyhyeksi, trimmausväli on silti sama, sillä esimerkiksi tassukarvat kasvavat todella nopeasti.
Halumme myös painottaa, että vaikka kokkerin ottaisi vain seurakoiraksi, se tarvitsee tarpeeksi aktivointia ja tekemistä.
Sekä myös selkät rajat ja tapakoulutusta.

Huom! Jotkut pentueistamme myydään lonkkakuvausehdolla. Tässä tapauksessa ostajalle palautetaan osa myyntihinnasta (esim. 80-100euroa, sopimuksen mukaan), kun koiransa käyttää lonkkakuvissa sen ollessa vähintään 1-vuotias. Cockerspanieleiden lonkkaterveys on meille hyvin tärkeä asia, ja haluamme laajemmin tietoa kasvattiemme lonkkaterveydestä. Mitä useampi käyttää koiransa kuvissa, sitä paremmin me kasvattajat voimme yrittää kasvattaa teillle terveitä ja hyvinvoivia koiria. Jokaisen koiran tulos on yhtä tärkeä, käytettiin sitä jalostukseen tai ei.  

Pennun varaus toimii meillä seuraavalla tavalla.
Ensin olemme olleet yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Osa kiinnostuneista haluaa tehdä alustavan varauksen jo ennen pentujen syntymää. Tämä varaus ei vielä ole sitova, vaan tarkoittaa enemmänkin sitä, että ostaja on varma päätöksestään haluta varata juuri tästä pentueesta pentu. Listaa voisi paremminkin kutsua kiinnostuneiden listaksi.
Kun pennut ovat syntyneet, ilmoitamme siitä yleensä meidän FB-sivuillamme. Sivun nimi on Kennel Allway's Cockerspanielit - Uutiset.
Siinä vaiheessa pennuista kiinnostuneet ja alustavan varauksen tehneet voivat ottaa uudelleen yhteyttä ja ilmoittaa että ovat vielä kiinnostuneita pennusta.  
Kannattaa olla itse aktiivinen meille päin. Ensimmäisen yhteydenoton voi laittaa jo pentusuunnitelmien olevan näkyvissä. Sitten uudelleen kun astutus on tapahtunut. Pentujen odotetun syntymäajan tienoilla voi laittaa uudelleen viestin, että on edelleen hyvin kiinnostunut ottamaan pennun. Näin tiedämme, kenelle pennun hankkiminen on vielä ajankohtaista.
Yhteyttä voi ottaa myös ensi kerran vasta pentujen synnyttyä. Pennun varaus ei ole varsinaisesti nopeuskilpaulu, vaan valitsemme sopivimmat ostajat juuri näille pennuille. Mutta sitä varmemmein pennun saa, kun on jo ennen pentujen syntymää liikenteessä.

Kun pennut ovat noin kahden-neljän viikon ikäisiä, peritään pennuista varausmaksu. Odotamme aina sen pari viikkoa ennen varausrahan ottamista, sillä haluamme nähdä selviävätkö kaikki pennut niiden ensimmäisistä elinviikoistaan.
 Sitä ennen olemme laittaneet pennuista kiinnostuneille / alustavan varauksen tehneille nähtäväksi videonpätkää pennuista ja myös kuvia. Pentuja ei ole välttämätöntä tulla katsomaan ennen luovutushetkeä. Mikäli siinä vaiheessa kun pentuja tullaan katsomaan (tai ostohetkellä, jos pentuja ei ole käyty katsomassa etukäteen) pentu ei olekaan luvatunlainen, tai muuten vain ostajan mieleen, kauppa voidaan perua ja varausraha palautetaan pennun varanneelle henkilölle. Kasvatamme toiminimellä ja pennuista maksetaan ALV.
 

Noksulle suunnitteilla pentue
Juoksut odotetaan alkavaksi maalis-huhtikuu 2020

Noksu (Allway's X-Files) on aktiivinen, iloinen ja kiltti cockerinarttu. Noksu tykkää metsälenkeistä ja touhuamisesta ihmisten kanssa. Noksu oppii nopeasti uusia asioita. Noksu myös ui ja noutaa vedestä. Noksu rakastaa metsässä juoksemista ja ihmisen kanssa touhuamista (oli se sitten mitä yhteistä puuhaa tahansa). Noksu on koirasosiaalinen, reipas, avoin ja lapsirakas koira. Pidämme myös erittäin tärkeänä, ettei kokkerin aktiivisuus mene kuitenkaan ylilevottomuuden puolelle ja tällaisia koiria emme koskaan käytä jalostukseen. Noksu on sijoutuskoiramme ja kodissaan Noksun kanssa harrastetaan metsästystä. Harrastus on vielä tuore ja aloiteltu tänä syksynä.

Pennuilta odotamme erityisesti hyviä käyttöominaisuuksia esimerkiksi mejä harrastukseen tai metsälle! Pentueesta löytyy varmasti myös kaveri muunlaiseenkin harrastamiseen. Sitähän kokkeri on parhaimmillaan: Rotu, joka soveltuu monipuolisesti erilaisiin harrastuksiin, on tasapainoinen perhekoira ja aina innokas lenkkeilijä. Joka on kaikessa touhuamisessa mukana täydellä sydämmellä, oli se sitten esimerkiksi sienimetsässä samoilua tai tavoitteellisempaa harrastamista.

Noksun emä on Wendi (C.I.B FI&FU&RKF MVA FI JVA Allway's Wendi The Witch (VIDEO)), jota käytettiin aikanaan käytännön metsästyksessä. Myös Wendin siskoa Senniä käytetään metsästykseen. Wendi läpäisi taipparit nuorena narttuna heti ensi yrittämällä ja siitä tuli Suomen jäljestämisvalio viidellä kokeella. Wendi onkin jättänyt jälkeläisiinsä vahvasti omia vahvuuksiaan, kuten nopea oppimiskyky, hyvä keskittymiskyky ja palava halu tehdä töitä ihmisen kanssa.  Noksun isä Vili (Ten Grade's Shervood Manolito) on pelastuskoiraliiton virallinen pelastuskoira. Noksun sisko Vanja saavutti hiljattain myös pelastuskoiraliiton virallisen pelastuskoiran arvon!

Noksulla on C/A lonkat ja terveeksi tutkitut silmät. Näyttelyistä vara-SERT. Noksu on SmartDog-pentutestattu ja koko raportin voit lukea facebookista tämän linkin kautta. (myös kuvia)

Noksu on tarkoitus astuttaa kirjavalla uroksella. Lisätiedot viimeistään astutuksen tapahduttua.

Etsimme pennuille tavallisia liikunnallisia koteja. Plussaa on aina jos on innokas lonkkakuvaamaan koiransa. Turkinhoito asia pitää miettiä etukäteen. Plussaa myös siitä, jos haluaa tulevaisuudessa harrastaa koiransa kanssa jotain, oli se sitten omaksi iloksi temppujen opettamista tai tavoitteellisempaa harrastamista. Tämä varmistaa sen, että koira tulee saamaan tarpeeksi aktiviteettia, eikä ole pelkkä sohvakoira. Kokkeri rakastaa metsässä vapaana juoksemista ja hyvä jos sitä pystyy tarjoamaan. Kokkeri pitää tapakouluttaa siinä missä moni muukin rotu ja siksi varsinkin ensimmäiseen elinvuoteen pitää olla valmis panostamaan (sosiaalistaminen ja tapakoulutus).


Kuvassa yllä: Noksu pentuna

Alla kuvassa Noksu siskonsa Vanjan kanssa

Pululle suunnitteilla pentue 2019/2020
Juoksut odotettavissa alkavaksi viimeistään joulun jälkeen, ehkä jopa aikaisemminkin.
Pululla (Allway's Pulp Fiction) on B/A lonkat ja terveet silmät. Pulun polvet on tutkittu myös terveeksi 0/0.
Pulun pentuesisaruksia on myös lonkkakuvattu aktiivisesti ja tulokset tähän mennessä 3x A/A ja 1x C/C lonkat. Näyttelyistä Pululla on 1 SERT.
Pulu on iloinen ja aina innokas oppimaan uutta. Pulu on kokkerimaiseen tapaan sosiaalinen ja aktiivinen mutta osaa myös rauhoittumisen tärkeän taidon. Pidimme itsellämme myös Pulun siskon Pipsan. Molemmat ovat hyvin ihmis -ja lapsirakkaita, hellyyttäviä ja persoonallisia narttuja.
Pulu on läpäpäissyt tänä kesänä kokkereiden taipumuskokeet ja ne meni läpi melko vähällä harjoittelulla. Hakutyöskentelyyn saa tulla vielä lisää varmuutta, sillä Pulu tukeutuu haussa välillä ohjaajaan katsekontaktin hakemisella useasti kesken haun. Mutta tämä on nuorelta koiralta vielä ymmärrettävää, sillä harjoitteluakin olisi saanut olla enemmän ennen kokeeseen menoa.  Taipumuskokeissa se sai palkinnon kokeen parhaasta vesinoutosuorituksesta. Pulu noutaa vedestä innokkaasti ja rohkeasti.
Pululla on hyvä riistavietti ja se noutaa myös riistaa. Pulu on helposti hallittavissa irti pidettäessä.
Pululla on hyvä turkinlaatu ja sitä on sopiva määrä. Vaikka turkki on väriltään musta, sitä ei ole liian runsaasti ja se on oikean laatuista. Esimerkkinä voin kertoa kun taipparipäivän jälkeen rupesimme katsomaan onko turkkiin tarttunut risuja / tullut takkuja. Turkki oli harjattu läpi muutamassa minuutissa ja kestää siis metsässä rypemisen, kuten kokkerin turkin kuuluukin! Toki pitää aina muistaa, että kokkeri on trimmattava rotu ja vaatii trimmauksen 4-6 kertaa vuodessa. Turkkia myös pestään, harjataan ja kuollutta karvaa poistetaan muutamia kertoja kuukaudessa, jotta irtokarvan saa pois ja takkukierre ei pääse syntymään.

Lisätietoja pentueen isästä tulossa lähempänä astutusajankohtaa!  Lisää tietoa viimeistään astutuksen tapahduttua.
Etsimme pennuille tavallisia liikunnallisia koteja. Plussaa on aina jos on innokas lonkkakuvaamaan koiransa. Turkinhoito asia pitää miettiä etukäteen. Plussaa myös siitä, jos haluaa tulevaisuudessa harrastaa koiransa kanssa jotain, oli se sitten omaksi iloksi temppujen opettamista tai tavoitteellisempaa harrastamista. Tämä varmistaa sen, että koira tulee saamaan tarpeeksi aktiviteettia, eikä ole pelkkä sohvakoira. Kokkeri rakastaa metsässä vapaana juoksemista, ja hyvä jos sitä pystyy tarjoamaan. 
Kokkeri pitää tapakouluttaa siinä missä moni muukin rotu ja siksi varsinkin ensimmäiseen elinvuoteen pitää olla valmis panostamaan (sosiaalistaminen ja tapakoulutus).