Pieni infopaketti pennunvaraukseen littyen!
Ensisijaisen tärkeää meille on löytää pennuille rakastavat loppuelämän kodit. Meillä ei ole koirillemme harrastuspakkoa. Pääasia, että koira saa elää perheessä aktiivista koiranelämää, jossa sen liikunnan ja tekemisentarve tyydytetään, sekä turkin hoidosta huolehditaan.
Etusijalla ovat myös ne kodit, jotka ovat valmiita lonkkakuvaamaan koiransa, heti sen täytettyä 1-vuoden. 
Huom! Pentuja ei voi meiltä varata pelkän värin perusteella. Se, minkä pennuista itselleen saa, selviää pentujen ollessa 5-7vk. Kun haluat varata meiltä pentua, huomioi se, että kasvattajat päättävät mikä pentu tulee teille pentueesta. Kasvattajat tuntevat pennut kaikista parhaiten ja osaavat näin valita juuri sen oikean yksilön perheeseen. Pentu valitaan ostajan toiveiden mukaisesti (esim. kotikoira vai harrastuskoira). Väri ei ole kärkipäässä, kun mietimme mikä pentu menee mihinkin kotiin, mutta toki väritoive kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan.

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla,
kerro ainakin seuraavat asiat:
1. Aiemmat koirakokemukset
2. Miksi juuri cockeri
3. Asuinpaikka ja asuinmuoto
4.Oletko tutustunut cockeriin rotuna etukäteen, esimerkiksi cockespanielit RY sivut
5. Oletko miettinyt miten hoidat koirasi turkin
ja tiedät, että koiraasi pitää käyttää trimmaajalla 2-4kk välein.
Koiran turkin voi pitää myös lyhyessä turkissa, pääasia on että turkki hoidetaan. Vaikka turkin ottaisi lyhyeksi, trimmausväli on silti sama, sillä esimerkiksi tassukarvat kasvavat todella nopeasti.
Halumme myös painottaa, että vaikka kokkerin ottaisi vain seurakoiraksi, se tarvitsee tarpeeksi aktivointia ja tekemistä.
Sekä myös selkät rajat ja tapakoulutusta.

Huom! Jotkut pentueistamme myydään lonkkakuvausehdolla. Tässä tapauksessa ostajalle palautetaan 100euroa, kun koiran on käyttänyt lonkkakuvissa sen täytettyään 1-vuoden, kuitenkin ennen 2-vuoden ikää. Cockerspanieleiden lonkkaterveys on meille hyvin tärkeä asia, ja haluamme laajemmin tietoa kasvattiemme lonkkaterveydestä. Mitä useampi käyttää koiransa kuvissa, sitä paremmin me kasvattajat voimme yrittää kasvattaa teillle terveitä ja hyvinvoivia koiria. Jokaisen koiran tulos on yhtä tärkeä, käytettiin sitä jalostukseen tai ei.  

Pennun varaus toimii meillä seuraavalla tavalla.
Ensin olemme olleet yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Osa kiinnostuneista haluaa tehdä alustavan varauksen jo ennen pentujen syntymää. Tämä varaus ei vielä ole sitova, vaan tarkoittaa enemmänkin sitä, että ostaja on varma päätöksestään haluta varata juuri tästä pentueesta pentu.
Kun pennut ovat syntyneet, ilmoitamme siitä yleensä meidän FB-sivuillamme. Sivun nimi on Kennel Allway's Cockerspanielit - Uutiset.
Siinä vaiheessa pennuista kiinnostuneet ja alustavan varauksen tehneet voivat ottaa uudelleen yhteyttä ja ilmoittaa että ovat vielä kiinnostuneita pennusta.
Kun pennut ovat noin kahden-neljän viikon ikäisiä, peritään pennuista varausmaksu. Odotamme aina sen pari viikkoa ennen varausrahan ottamista, sillä haluamme nähdä selviävätkö kaikki pennut niiden ensimmäisistä elinviikoistaan.
 Sitä ennen olemme laittaneet pennuista kiinnostuneille / alustavan varauksen tehneille nähtäväksi videonpätkää pennuista ja myös kuvia. Pentuja ei ole välttämätöntä tulla katsomaan ennen luovutushetkeä. Mikäli siinä vaiheessa kun pentuja tullaan katsomaan (tai ostohetkellä, jos pentuja ei ole käyty katsomassa etukäteen) pentu ei olekaan luvatunlainen, tai muuten vain ostajan mieleen, kauppa voidaan perua ja varausraha palautetaan pennun varanneelle henkilölle. Kasvatamme toiminimellä ja pennuista maksetaan ALV.
 

Lilan ja Kaapon pennut ovat syntyneet!
Luovutus 8 viikon iästä alkaen eli 16.8.2019
Vapaana tällä hetkellä punaisia urospentuja
Sijoitustyttömme Lila (EE JMVA Allway's Voodoo Trick) on astutettu. Lila asustelee Orimattilassa ystävämme Leilan ja hänen mopsilaumansa kanssa. Lila tulee hyvin toimeen laumassa ja on koirasosiaalinen. Luonteeltaan Lila on todella kiltti, hyvin tottelevainen, rauhallinen ja iloinen. Sillä ei ole mitään taipumusta ylivilkkauteen tai piippaamiseen. Pihalla ollessaan sen lempipuuhaa on tarkkailla aidan takana tapahtuvaa elämää ja tarkkailla lintuja. Lila ei kuitenkaan hauku ollenkaan tarkkaillessaan ympäristöään.  Yksi Lilan lempipuuhista pihalla on kuoppien kaivaminen (omistajien iloksi, hehe). Lila on matkustellut jonkin verran näyttelyissä ulkomaita myöten ja onkin erittäin helppo matkakaveri. Lila on Viron juniorimuotovalio ja sillä on suomesta SERT ja VSP. Lilalla on C/C lonkat, minkä olemme ottaneet huomioon urosvalinnassa ja Lilalla on terveet silmät.

Lila on astutettu ihastuttavalla ranskantuonti uroksella Kaapolla (FI MVA Lemon Of Merrily).
Omistaja Riikka kuvailee Kaapoa seuraavasti:
"Rauhallinen, herkkä ja hellyydenkipeä koira, joka tulee hyvin kaikkien koirien kanssa toimeen. Ulkona metsässä taas hyvin innokas ja riistaviettinen kaveri. Kaapo on todella helppo uros."
Kaapolla on A/A lonkat ja terveet silmät. Se on läpäissyt spanieleiden taipumuskokeet (SPA1).
Kaapo on pärjännyt tosi hienosti näyttelyissä ja onkin Suomen muotovalio.

Etusijalla ovat perheet,joilla on jo aiemmin kokemusta koirista ja jotka ovat valmiita lonkkakuvaamaan koiransa sen täytettyä 1- vuoden. Turkinhoitoon pitää tutustua etukäteen ja sitoutua tulevaisuudessa.

Kaksi kuvaa alla ovat Kaaposta (Kuvat: Riikka Komonen)


 
  
Kuvat alla: Lila
         
 

  

Sirkku (Allway's Circus Trick) astutetaan seuraavaan juoksuun.
Ilmoitamme, kun juoksut alkavat.

Sirkkua ei voi kuvailla kun sanoilla, maailman kiltein ja hyväntahtoisin koira. Sirkku on lempeä, rakastava, kiltti ja leikkisä koira. Se rakastaa lapsia, ihmisiä ja muita koiria.  Näyttelyissä Sirkulla on mennyt nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti! Kolme näyttelyä ja 2x VSP SERT!
Huonona puolena voisi sanoa, että Sirkkulla saisi olla vahvempi riistavietti. Sirkku kyllä noutaa riistaa kuivalta maalta, mutta uimaan riistan perässä Sirkku ei innostu. Sirkku tykkää kuitenkin uimisesta muuten vain.
Sirkulla on erinomainen turkinlaatu. Mutta kokkeri on tietenkin trimmattava rotu, joten turkki vaatii rodunomaista hoitoa, oli turkki kuinka hyvänlaatuista tahansa. Tämä pitää ymmärtää, kun haaveilee kokkerista :)
Tämän linkin(KLIKKAA) kautta pääset katsomaan Sirkun kuvia :)
Sirkulla on B/B lonkat ja terveeksi tutkitut silmät. Silmistä löytyi muutama ylimääräinen ripsi,jotka eivät haittaa Sirkun elämää.

Sirkku astutetaan ihanalla Svigillä, Ten Grade's Seven Eleven. Pennuista odotetaan syntyvän punaisia väriltään, eli saman värisiä kuin vanhempansa.Tässä on Svingin omistajan Jaanan kuvaus luonteesta:
"Svingi on todella iloinen, leikkisä ja helposti motivoitavissa oleva cockeri, joka rakastaa tehdä töitä ihmisen kanssa. Svingi on aina valmis leikkiin lasten kanssa ja tulee ongelmitta toimeen kotimme muiden koirien kanssa. Svingi noutaa mielellään, sekä maalta, että vedestä ja sillä on vahva riistavietti. Svingi läpäisi taipumuskokeet ensimmäisellä yrittämällä vuoden ikäisenä. Svingi on tarkka jäljestäjä ja kokeisiin olisikin tarkoitus suunnata ensi vuonna. " Jaana Riekki
Svingi on läpäissyt spanieliden taipimuskokeet.
Näytteelyistä Svingillä on vara - Sert
Svingin kuvat löydät täältä (KLIKKAA)
Svingillä on A/A lonkat ja terveet silmät. Silmistä on löytynyt ylimääräisiä ripsiä eli Distichias.